my imam my everything

my imam my everything
lead me to jannah love

Thursday, December 30, 2010

sumpah aku happy biler masuk dunia barbie.

bgun tido.1.45ptg.punca layan kehangatan berborak bersama abg keli.namun akhirnya punah kerana 2 3 dialog yang budak kecik pon tak patot terasa haty.tak per. chillex.aku redha sebab jap lg aku nak jumper akak2 kawan lama masa kejer pizza dulu.abang keli masa tau aku nak p pizza ni mood dia tak berapa nak best.macam mood bapak aku tak suker jumper doc die.padahal real things.tak der laki mana pun aku nak ushar kat pizza tuh selain abg2 yang dah berumah tgga n dah rasa kemanisan malam pertama.or else mat2 bangla yang selalu jd penari belakang shah rukh khan dalam crita kuch2 hotak hey.sory salah eja sebab tak berapa nak biasa eja bahasa ibunda hitrik roshan.damn.aku melalut lg.
sampai jer pizza hut sunrise.eeeee geram jer aku tgk pizza yang tak berhangkat tuh..kalau lah aku kejer..nak jer aku tolong,,tp kang kalau manager nampak..cian plak kat ahkak myza..kak amy belanjer anis thai seafood + mango lassi ~best giller pastuh curi sikit soup mashroom kak imah + kongsi amik salad.best2.seriusly dlam poket masa tuh ciput giler lau nak bandingkan  budak darjah 5 bwak duit g cc lagi banyak dari aku.puncer pg td mama g jogging tanak ikut.bangun2 mama dah kuar.hambek ko.ada duit sarapan jer atas meja.tu pun kena tolak dulu duit aida lunch semangkuk laksa n air.
kak imah.baru masuk kejer.datang2 lapor.agresif giller.haha.kak amy ajak p queens bay tgk show barbie.aalaa anak patung muka plastik tuh.ntah baper enjet botox dia hamek.mcam nak tanak jer aku percaya kak imah dengan selamber nyer mintak kat sir die nak kuar sakit perut n nak pegi klinik panel.haha kak imah2....kitorang amek nus p komtar..then bus g queens bay.aku pun dilayan cam queen jugak..transport semua kak amy ngan kak imah support.kata kak imah..best nyer naek bus tak tension walaupun jem berderet.
kitorang pun sampai.ok,,there will 15 more min to have barbie fashion show.please seat.welcome to..bla..bla..bla..mmg rezeki kitorang la coz sampai2 dah nak mula show.then kitorang pun pusing2 kat situ hamek pic bagai ala2 princess gitu.macam gaun anak tiri dalam crita cinderlela pun hado jugak.well ni lah antaranya..
sajer jer tanak buat saisz aku!

macam gaun shrek kan??

princess anis!

pentas barbie lawa...!

love them damn much!

so pastuh kitorang pun balik ...aku singgah gurney jugak sebab rindukan soya n tau fu fah faveret aku tu...pas ni kat dungun..tak pat rasa dah....n last skali yang aku tak leyh luper....

some say>>>.....

anis...belaja rajin2 taw...!:P

Wednesday, December 29, 2010

happy + bangge

ok. 2 things.
AKU HAPPY MSIA MENANG PIALA SUZUKI KER YAMAHA KER..tak kisah lah kan....
tp aku lagi happy darI raja gopal sebab malam ni MP3 aku warna pink zaman spm dulu yang aku ingat dah tak leyh guna sebab terendam air sabun leyh  function balik....GOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!~
THANKS KAT goal keeper tuh..FAHMI kot tak silap..sebab tambah kan kegembiraan aku.aku suker skill kau!!!




gambar MP3 Aku tuh.nanty dulu.aku nak polish balik!baru bleh hupdate kat blog!vogue gituh!!

tak suker perasaan nih.


erm.thats feeling come suddenly.
aku rasa kagum.
aku rasa sedih.
perbandingan tuh.buat aku lupa .aku juga punya keistimewaan sendiri.
semua orang  berhak berjaya.
masa yang  berlalu tak mungkin kan kembali.
kau dan aku tetap insan biasa.
meski aku cuba melupakan saban waktu.
tepat tarikh tuh pasty terimbau kembali persahabatan kita.
 jika aku pernah menjady musuhmu.
kau lah musuh terbaik dalam hidup ku.

Monday, December 20, 2010

ANIS troMBONIST!!!

hmmm..lau putar2 balik 6 bulan yang lalu...lau sesaper yang sebut TROMBONE  tu aper pun aku tak tawu....apetah lagi..masa mule2 pegang trombone dulu tuh..terkial2 jugak aku nak tiup sampai bunyi.. ada satu malam..aku putus asa kos nak wat ascending note pun aku tak leyh....ingat lagi muker imran (sifu trombone )aku kata aku kena practice lg... sejarah nyer.....aku masuk brassband mmg sebab aku nak something...belajar muzik..aku suker..ingat lagi..trombone tuh instument yang abg epul pilihkan untuk aku.ingat lagi dialog dier..."hah!konpem awak tiup trombone pas ni,awak bleyh tiup."...sengih jer  lah aku time tuh..pastu....kena datang training malam2...lau nak ikut kan aku jer yang duk DUYUNG b..yang lain mostly banyak duk perhentian...aku gagah kan ajer...biler dah bleyh main note lagu puspa cikit2 aku semangat...tapi masa tuh..bile man ..alan ngan imran sebuk practice note solo trombone puspa..aku terkial2 sebab laju pergerakan nyer...aku patah semangat sikit..sebab aku jer pompuan main trombone..man..imran..alan senang jer get long..memuler aku ingat diorang tuh tak suker aku,...sebab aku ni kan cam slow jer nak catch up..tak nak bercakap lansung ngan aku,...imran jer manyak tolong..lagi pun dier satu ngan aku..n kitorang bleyh kata selalu gak bersembang time kelas kitchen malam khamis..kena pulak wat persembahan dinner food service pun imran terlibat.aku agak respek lah kat imran biler die wat somethin die komited,kemas.bab menolong kawan ni mmg die tak berkire.,easy going giller.mmg no wonder lah biler imran dah penah jadi drum major.aku sokong jer lau part 3 nanti die lak jd drum major.ok dah jauh menyimpang nih,.
then....first show dak brass aku tak join...sebab aku risau aku tak der  baju size aku..aku tak nak kecewa..biler aku dah penat2 datg berlatih tp aku tak leyh wat show..so aku sia2kan peluang show malam DPA macam tuh jer...masa tuh aku terasa jauh cikit dari dak2 brass sebab aku tak join.jeles tgk diorang angkut uniform band yang smart tuh.pastuh aku terus nekad...aku kena rapat balik ngan band.lagippun aku dah separuh jalan.tgk2 abg epul listkan nama aku untuk join latihan intensif brassband..seronok sangat,.walaupun masa tuh aku baru sembuh sakit telinger...walaupun aku terpaksa korbankan latihan debat seminggu kat uitm shah alam...aku tak kisah demi band.aku rasa band lagi penting sebab ni koko aku,abg epul pun dah banyak tolong ajar note untuk jwab final paper brassband.walaupun dapat B+..ok lah tuh..membantu lah jugak untuk aku dapat anugerah dekan first sem ni.....
then ..dengan perasaan bercampur baur,.aku sampai dungun tgah hari tuh.everything tak start lagi .for the first 3 hours.boring giller duk bilik sensorang,nak  nangis pun ada.well...tak yah citer lah pasal tuh.
AHAA..dapat sAtu bilik ngan fini..miza..husna..kak mira ngan kak aida...best sangat..akrab betul..cuci baju sesamer..kongsi2 duit..beli biskut ..100 plus..n abg epul layan section dier mmg tip top lah!best,!

banyak gak r pengisian kem ni..ada jogging..kawad..riadah..n paling aku suker blaja lagu lah.....dalam kelas..ada air cond...sian percussion..diorg practice ngah panas...tough cikit...n yang paling aku tak suker jogging lah..sebab aku selalu lemah.ketinggalan.tak der stamina cam diorang.n yang paling tteruk ari tuh biler aku lari tak stop sampai kelas...lg2 aku lead kat depan /..takkan nak mengalah..tgk2 depan kelas..dada aku tak tentu dah...terduduk pengsan aku kat situ..fini ngan miza tolong aku..DM..kak jue..cikgu suhaimi...terharu gak biler ada orang care...
k dah.banyak r gak lGU yang aku dapat blaja....tgk note pun dah improve cikit2....
1.hormat uitm..simple jer lagu nih.tp selalu terkeliru intro die ngan when the saint.
2.NEgaraku..hoho best !sebab rasa cam main orkesta dalam tb 1 tu..haha
3.when the saint.senior kata lagu marching.
4.lenggang kankung.best.senang nak gerak2 n cepat tangkap.
5.wawasan setia pelajar..bg trombone senang jer (cak cak cak)jer tp cian kat klerinet..sebab cam susah,so tak habis blaja lagu tuh,
6.hamidah.first time dengar lagu nih.kalau tak blaja lagu ni tak der makne nye aku nak tawu lagu yang dah ada B4 aku lahir nih.
7.ode to joy.(haha lagu feveret abg epul)padahal abg epul cukup tanak kitorang main lagu nih.,hakhak.kata nyer cam bebudak tadika jer...
8.puspa.senang jer,sebab dah penah practice.part solo tuh pun aku dah mahir.,best2!
9.bertemu dan berpisah..sedih bile main dgn penuh perasaan.\
10.NOBODY-wonder girls.lagu pling best untuk show.beat120.laju dan best sangat.thanks 4 abg epul n the gengs!
mmg sweet memori biler dah lalui sama2 ngan diorang..geng trombonist pun aku dah bleyh ngam,,saling membantu....

overall aku rasa betuah sebab dapat rasa pengalaman nih,,,,trombonist selalu dapat pujian from senior percussion..aku takkan berhenty mencintai band..aku sayang band..aku sayang dak2 band...lagi2 biler malam persembahan dah bercampur ngan dak2 percussion..no more jurang between us..n aku suker biler dapat digelar...ANIS TROMBONIST..  
 HAppy sangat sebab dapat buktikan walaupun bz dengan band aku tetap dapat result final cemerlang..betul cakap sir elfi memuler dulu..."jgan salahkan band kalau study awak tak bagus.."...

BAND....fRom the bottom of my heart....i loves RED PHANTOM CORPS damn much!!

Friday, November 12, 2010

right words for those who name guys,

Kalau perempuan cantik pendiam

lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman...

Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer...

Kalau perempuan cantik berbuat jahat

Lelaki akan kata: mst ada krisis nih...kesiannyer...
Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm sial!!



Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: wow!heroin sejati...

Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu...

Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua...
Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: kesian...mst dah kena bomoh lelaki tu...

Kalau perempuan cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu btol mamat tu!!
Kalau perempuan tak cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: patut pon kena reject...

Kalau perempuan cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: ntah dato' mana bela ni...
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: mesti anak org kaya ni

Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: wah...caringnyer...
Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: eleh,gedik la tu...

Kalau perempuan cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: don't worry,i will make u happy forever...
Kalau perempuan tak cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: ckit2 nangis!!gembeng tol..ngade2 la...

Kalau perempuan cantik pandai masak
Lelaki akan kata: dah la lawa,pandai masak plak tu...

Kalau perempuan tak cantik pandai masak
Lelaki akan kata: ntah sedap ke tak tu...



Kalau perempuan cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: syoknye!!rindu la tu...
Kalau perempuan tak cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: ko ni takde keje lain ke??!sibuk ni tau tak!!

Kalau perempuan cantik hantar email hari2
Lelaki akan kata: sukenyer...!!
Kalau perempuan tak cantik hantar2 email
Lelaki akan kata: asyik2 email dia...boring!...so..who they think they are?????...

Wednesday, November 10, 2010

sambungan trip lalaala.4

….so nak alik tu sempat lah kitorang bergambar kat entrance die yang attractive. 
Perut masing2 lapor giler…oleyh sebab jalan balik kitorang tak lalu semula jalan yang ada restoran SELERA TIMUR tu..kitorang jusr ramai2 p mkan kat mydin mall.nothing special.cume dapat lah melempiaskan rasa rindu nak masuk supermarket.kat dungun mydin mart jer,ni mydin mall.gempak tu..kak fara siap beli beg baru lg tu. erm.ali kata nasi ayam food court dia sedap tp cikit.so untuk mengenyangkan lg perut2 kami.kami terus serang kg LOSONG!.KAMI serang dengan senjata berbisa yang kuar dari beg duit msing2,kedai ADNAN kopok losong tuh habis kaya lepas kena serang ngan kitorang.semua orang lepas tuh dapat tibai kopok losong yang panas,dgn bentuk yang lebiyh seksi dan menggiurkan itu….hahahaahaha asyik nak tergelak jer biler nak suapkan kopok tuh kat mulut.hahaha oppss sorry!!!!sayang tak hamik gambar kopok losong tuh ,lupa sebab rakus sangat melantak kopok losong dengan penumpang2 keter aku.tp mmg puas lah.lg kenyang lau nak di bandingkan dengan set bigmac kat mac dodol.eh silap mcdonald baru bukak tuh.
PANTAI BATU BUROK.HMM ..selok untuk kali yang ke berapa tah.kitorang selok dapat jejak pantai batu burok.ali pun dah rasmi pantai tuh biler dier bergolek atas pantai batu buruk.semua main air kecuali farhah.farhah lebiyh sukakan ketenangan membaca sambil earfon dgr lagu kat hp.tp biarkan tuh style die.ni lah pic kitorg kat sana.



dah macam zombie aku tgk..haha


yang sorang posing lebiyh..sorang lg..tak mau pandang kamera..hei yapaadaaaaa..




Haa bile tgk gambar zal ni..teri ngat satu insiden.adalah satu mamat ni sayang sangat selipar dia.kata harga nyer 200hengget.,yer lah .takut basah slipar dier sayang btul.sedang aku,ali,suha asyik merenung ke laut,mamat ni berjalan ke arah zal;) tp sebelum tuh  usha aku takut2 aku perli dier.terus die wat lencongan 360 darjah batalkan niat dia.hahaha aper agy pecah perut lah kitorang gelak sebab aku tak kisah pun.tak perasan kat dier  pun,die yg malu sendiri k..hahahaahahahahhahhhah din..din..eh sory tersebut pulak2..hahaha amin…..harap2 jd…da la manyak2 pic gambaq depa mesti ni sebelah2..haha musykil yer di situ..huhuhuh



huhuhuhuhuhuhuh(^_^)..sweet kan… 
Then..after main ayaq laut tuh..sampai ada basah suar..jatuh plak tuh(aku ler tu)..kitorang pun bergerak nak pulang.masin2 haty berat nak pulang.mungkin sebab rasa malam masih muda.,sekor2 bwak kete macam pelesit.sampai dungun.attack mc d.tp ramai giler.ramai sangat macam kedai no ekor kuar result.last2 makan kopok losong dalam keter jer.mmg sedap .tak terkata.kenyang tahap gaban.on the way nak alik.haty msih lg sayang dgn minyak kereta yang diisi.lalu pulak funfair.tapi tak tau lah nape pulak.kitorang  sampai jer tapak tuh.terus dia padam semua lampu.nampak sangat nak halau kitorang.terus ada cadangan nak p umah madam farah.suha kol madam pakai hp syuhada.lepas kautim ngan madam ,din pun dah di dedahkan dgn jalan ke rumah madam dan tanda buah tgn dari mc Donald(2 set happy meal)kitorang bergegas ke tempat kejadian(umah madam lah).mmg warm welcome giler.macam receptionist kat hotel2 yang madam ajar tuh.haha.kitorang dapat lah jugk bg ole2 dari KT KOPOK leko ngan asam.padahal pg tuh madam baru jer turun KT.alaa..ape lah salah nyer tanda berbahasa.lgpun mmg kitowang sayang madam.seronok dapat spent time kat sweet home madam.then kitorang pun pulang lah ke uitm yang kitorang sayang nih dengan 1001 kenangan yang best.penutup semester HMD1FA taun  ni mmg best walaupun tak lengkap ngan 8 org.tp aku ngan suha akan pastikan.semester2 berikutnyer.satu kelas akan having fun lg macam ni.may be tempat lain.lebih jauh dan extreme.bukan sekadar excurtionist tp tourist sejati.yer dak.hope u all enjoy penulisan i.bukan aper just nak abadika  memory ni supaya tak luput biler dah part six nanty.ala2 laporan buku tahunan sekolah gitu.Cuma penambahan gaya bahasa yang lebiyh ,mantap gitu.komen yerk kawan2.thanks for lend your eyes.i love my classmate fucking damn much!!!!!!



sambungan trip lagi.3


haa….beza dulu kalau cikgu bawak masuk muzium free jer..oleyh sebab kitorang yang upgrade budak u ni..kena lah bayar 5 hinggit tak pasal jer..bak kata kak faizah.. “free2 jer muzium dapat 70 hengget hari ni sebab kito semuo deh,.”haha berkira betul akak 20 tahun ni.mungkin dia rasa mahal sangat kot.coz zaman dia hingusan pegi muzium ngan cikgu dulu semua free.haha.nak cakap lah.pak guard muzium tuh mmg peramah.menepaty ciri2 doormen yang perlu friendly welcoming the guest.haha siap suggest kopok losong sedap kedai ADNAN..eleyh entah2 adnan tu kedai anak buah dier jer ker…hahaha kitorang tetap hangguk jer lah..
Kitorang excited gilerr.madam farah kata term dier  SELOK.selok sebab kitorang semua bayar 5 hinggit tuh masuk muzium.tempat first kitorang pegi mestylah TANDAS.normal lah tu kan.fitrah manusia.semua orang masuk muzium mahal2 mmg nak masuk toilet jer pun.haha tak der lah.lepas tuh kitorang dapat tgk pertunjukan ular..banyak jenis….tp sebelum tuh ..masa semua2 g cesuo,kitorang sempat menonton pameran istiadat melayu.,.pasal perkahwinan..melenggang perut,dulang  hantaran..perkahwinan..n yg paling seram kematian..tp yang paling aku suka sudut berkhatan tulah.pelik2 barang dier.mungkin sebab aku tak der zaman  tuh.haha tp ali kata kat aku dier  wondering lah nape lampu kat sudut berkhatan tuh cam gelap jer.. pastuh dier senyum2 kat machang.haha bg aku..lampu tuh dier saja jer taknak pasang takut kaum2 adam yang tgk sudut tuh nanty tersipu2 nak tgk sudut tuh sebab teringat kenangan manis dengan tok mudim diorang.bak kata ali ‘PERSONAL TIME’ .
K,dah.masuk chapter ULOR.kebetulan kitorang masuk jer tempat pameran tuh ada lah 3 guy atas stage tuh tgh nak tunjuk aksi dier bercumbu ngan ulor tuh.asal tak bersetubuh jer.ok2 melampau sangat tuh.sory ukan nak melucah. sambung alik,that guy siap masuk kan kepale ulor tuh dalam mulut dier..eleyh terror sangat lah tuh.boleyh lah sebab ulor 2 dah kenyang.haha..pastuh adalah sesi dak2 skul yang berani bergambar ngan ulor tuh ,FREE bai.yang kitorang ni tu laah,,lambat sangat dah kena bayar rm5 untuk bergambor.tp ok lah agak market d situ yer..bawak nama uitm dungun.tp ukan nak kater aper lah kan rasa pelik jugok mamat owner ulor tuh cam promote diri dier lebiyh2 lak.ada ker dier bleyh kata kat mikrofon tuh “lepas nih lau orang tanye sapa raja ular,cakap sayer k.”please lah Nampak desperate giler k.haha



kalau masuk student portal nih,best kan.hehehe




Gambar sebelum dapat pic yang cool….hahahahaha

ceh..macam cool jerk an..padahal sebelum tu…


Anak dara HMD1FA cuak ngan ulor..haha   sebelum dan selepas.


Ceh..cool lah tuh.padahal berdebor masing2.


Ceh..macam model tali pinggang bonia kulit ulor jer..muka nak mantap jer,haha


Eleyh kak faizah geli lah tuh..ulor tuh dengan ali die cun jer..ngan aku wat muker ketat lak.gatal eh!dasar betina!eh,eh emosi pulak,haha.

Please lah anis……….mentang2 ko yang wat mende nih…

Ceh fiqah cam ibu ulor yang penyayang…manja betul..haha


FIFA ada gaya tauke ular lah..agak2 dapat merit tak lau jual ular lepas ni??haha.

Ulor plg besar kat citu…lepas puas bermanja kat citu..tiba2 heboh satu Terengganu pemain bola kelantan nama dia farhan kuwt gitu datg besama anak dan taitai nyer,sab melonjak kegembiraan kerana Berjaya bertemu peminat nye.eh silap bintang bola  yang diminati nye.anis pulak tak abis2 nak pertikaikan “yang hebat nye kan kaki die,tgkap gambar ngan kaki dier dah lah,tak leyh ker.”haha anis2…





sambungan.trip.2






Cuber tgk beza gambar ni selain terang2 tunjuk nasuha ngan akak 20 tahun gilir2 tgkap pic sebelah budak baju putih yang hot tuh kan.kelihatan di situ farhah cuba mengundang kaki dari akak fifa kite.haha zoom tau korang.haha gurau jer farhah.lau tak leyh gurau, balik bilik tido lena2 k.haha.betul tak syud??hahahahahahahahahahahhahaahhah…(gelak jahat di situ)



oh tolong lah anis perlu ker posing macam tuh sambil pegang makanan.nampak sangat ko obes.eh silap OBSES k.obses pada asam d pasar payang.teliti betul.nasuha jer focus nak amik pic senyuman dia yang malatop tuh.si fifa ngan fiqa tuh duk gelak kat aku lah tuh,..baik korang diam.
NEXT,kitorang pun kuar lah dari Bandar.konfident jer machang  bawak keter lead semua keter nak kuar dari Bandar..padahal semua owang  tahu dah 3 kali kitorang  pusing2 kat jalan yang sama.balik2 jumpa masjid putih tuh.hahaha Nampak sangat kitorang tak tau jalan kuar.haha.
Berkat ali pegi Tanya jalan kat abg guard mydin tepi jalan tuh dapt lah jugak kitorang kuar dari situ.tgah seronok2 layan lagu sambil nak menuju ke mydin mall..satu kereta daripada kitorang lesap dari pandangan.,puncanya dier salah ikut keter depan dier.dier ingat kitorang.punyelah jauh diorang sesat sampai muzium negeri .yang kitorang rancang patut nyer g muzium tuh lepas kitorang melantak kat mydin mall.sebab kecian kat nasuha tggu lama kitorang g cari keter sab,suwoh lah nasuha p mydin mall dulu,nasuha wat tindakan bagus gilerr.die Berjaya menggoda abg polis untuk tunjuk jalan kat dier.abg polis siap bg map kat dier kau.kelasss gitu.haha
Ok .dah2 tak leyh citer bebanyak pasal suha.she’s taken k.haha perlu ker…oleyh sebab kitorang(keter ali ngan sab)dah sampai muzium yang tertanyata tak berbaloi nak balik ke mydin mall.nasuha pun dengan sabar nyer datang ke muzium tuh.hohohohoho…sempat gak r aku ngan si din n ali tibai 30 btg kopok losong gerai mak cik tepi jalan tuh.motifnyer machang kata “nak tolong org local”.ceh bajet pelancong berhemah lah kan.haha cian sab dier yang bayarkan duit kopok tuh,tp tak per ..kitorang tawu sab ikhlas kan???sorry yer sab ..kitorang tak salahkan pun ko sesat.kitorang tawu ko tension .sowy eh.jangan ko isaulah.ko sesat jauh maner pun kitorang akan tetap cari ko.haha sweetnyer.
Kitorang pun dengan gembiranya masuk dalam muzium tu………….bermula lah lawatan kami yang extreme.


Tawu tak aper persamaan pic ni..yang sebenarnyer train ni tak gerak pun..haha tak tau lah nape boikot kitowang kut,masa kitorang tak naik elok jer dier jalan.biler kitorang datang jer mula lah meragam.haha tp tak per  aiman tak kisah sebab mana ada aiman kat situ,haha


Cantik kan.gambar ni tampak berilmiah giler.dak uitm dungun datng muziun tgganu .mesty TY(Tengku yusuf,pengarah kampus)bangga kan.duit sendiri ni bai..4 taun lepas.aku tagkap jugak gambar kat cini.bezanya gambar dulu skema.pegi muzium dengan cikgu pengiring,pakai uniform prefects tgan jinjing bleazer lg.kelas gitu.padahal  berpeluh2 pakai kot tuh all the time.hakhak.masa ni ada jugak rombongan skul kat situ.mesty diorang bangga ngan kitorang.,dah besar2 pun gi muzium taw…..terbaik wok.

Memang langkah kanan kitowang lah kan.kat muzium ada pameran haiwan berbisa.ali dah pesan awal.. “korang masuk muzium elok2 taw ada haiwan berbisa”haha.penumpang kereta ali hanya menggangguk bersetuju.

LApoRan trip ke kuala ganu kelas aku,mesty bacer punyer.


THEY TOTALLY FUCKING AWESOME!!
I JUST REALIZE IM IN LOVE WITH ALL OF MY CLASSMATE.

Actually,pada hari kitorang semua maen hujang ngan miss yuha..kitorang dah announcekan (plan girl akulah)..yang nak ajak depa semua ikut trip ke GUALA DENGJIALOU.OBJEKTIF NYER.saja nak bawak dak2 yang tak biasa p kuala ganu ni jalan2 kat sana..atas komitmen nasuha yang dapat arrange kan  kereta..kitorang pun dapatlah realisasikan plan tuh walaupun just 14/22 yg terlibat.tu pun dah ada 3 keter.
Pg tuh aku bangun ngan perasaan excited.bgun tido dgn harapan hari ni pasty jadi hari yang indah walaupun abg keli wat aku nangis lagi malam td.semua berkumpul dekat pos A.yang bgun lambat zalifah ngan din!haha mmg jodoh lah depa nih.(amin3)(^_^).dalam 8.30 pg all the drivers pun p lah amik keter iaitu calon2 nyer…..(ali..suha ngan sab..)sab bwak myvi auto.ali myvi manual.suha viva.ooowooow standard gitu.tak main lah kancil2 ni.haha ok lah reasonable.kalau ikut kan nak naek bus pun tambah tolak samer jer kos tambang.naik kete tak yah terkejar2.sesat cam ner pun tetap steady..ye dak>???haha teringat POK ya pg tuh yang promote keter sewa dari kitorang sewa van kunyit yag jauh lebih maahal .caya lah pok  ya!!so…lepa semua kereta dah ada..din pun sampai..suha bawak farhah,fifa ngan fiqa.sab bwak2 geng (set2 kito)haha fatin,dekma blink ,kak fara ngan zalifah.yang ali pulak..haha mestilah machang,aku yang best kak faizah n syud(squidword)hahaha..so first dengan perut yang dah menjerit2 lapar kitorang pun gerklah..tp kena p stesen minyak dulu..suha plak singgah umah pak cik fiqa coz dier tertinggal barang.For beginning ali yang drive.mmg cermat org kata slow and steady lah.punyalah duk cari kedai nak breakfast,at least kitorang berhenty kat rantau abang.mula tuh tak tawu pun yang situ rantau abg koz kitorang berhenti nak makan jer pun.satu word jer eh.FUCKING DAMN SEDAP GILER!!(eh sory telebiyh 1 pulak)haha.dah agak dah lau mak cik2 yang pakai gelang memanyak nih kalau masak gerenti sedap dowh.kitorang serang kedai tuh sampai banyak habis lauk2 dier.seronok makan reramai nih.sempat lak ali tegur time tuh “weh korang makan cepat2 tau.purpose kiter bukan nak dating sini.kiter nak g KT.” HAHA kitorang sengih jer,din plak wat muka cuak tgk nasi goring kitorang cedok dah nak abis tak tinggal kat dier.hahaha..
SEDAR tak sedar uper2 nyer kitorang ni kat abg rantau.eh silap rantau abg huper nyer.betul2 depan tempat kitorag park keter.PUSAT PENERANGAN PENYU.best sangat.jadi lagi best giler biler tau masuk tuh tak payah bayar.ITS FREE…haha sronok dapat tgk lontong.eh tak silap lag.tuntung nama dia jap eh aku hup load pic nih,



Haa Nampak tak ..cam pelik jer jer leher depa kan.,rasa cam nak tarik jer nak tgk  panjang maner.hak hak..baru aku tawu tuntung nih ada bawu cikit,.bau dia hanyir giler..so kitorang pun tak berlamer2 kat citu..lepas tgk2  info pasal penyu ,labi,kura2,tuntung..agak2 cam dah banyak bacer info ktorang pun nak belah lah dari situ..(tp soalan nasuha still lg tak der sape leyh jawab..”weeeiii aper beza kura2 ngan penyu eh..”walaupun dah berbuih2 orang semua jawab bg nasuha soklan tuh still tergantung agy.betol
tak nasuha??betul ker tidak..betul ker  tidak(sambil wat suara cam mr.tarmizie)haha
Nih lah antara pick kat sana.patrick star pun ada.alah yang kawan spongebob tuh. Haa unik kan rumput tuh.bentuk penyu.feel best jer dapat amik pick at situ.rasa cam wat benda hebat.haha




 
Pastuh kitorang pun teruskan lah journey ke KT..YEHAAAAA…..seronok giler biler dah masuk area pasar payang.teringat dulu masa zaman g lawatan sambil  belaja ngan pengawas.pakai uniform masuk pasar payang .haha zaman jahiliah tu.hamek ko.masing2 shopping .aku pun sama lepas gian habit terbaik yang suka habis kan duit selagi ada.haha mission aku komplete kot .dapat beli kain pelikat untuk abg keli.dapat kura2 pink untuk aku ngan roomate.kopok lekor kiriman fifi, asam yang betul2 masam.dodol 3 segi.dengan asam yang ada gula tuh.

RASA MACAM BERDOSA giler jer biler tgk ada orang juaL telur penyu.rasa cam nak bergadoh ngan tauke yang jual telur pnyu tuh.yelah kitorang emo lah.kitorang baru jer lepas pegi PUSAT PENERANGAN PENYU.tu kan salah satu step langkah pendekatan kitorang pulihara penyu,nanty semua penyu merajuk dah taknak dah diorang bersetubuh kat pantai kita.pastuh dah taknak lahir baby penyu kat pantai kita,pastuh pantai kita dah tak der penyu baru padan muka.lagi best semua tourist dah taknak datang abg rantau(rantau abg).pastuh semua tourist maki Negara kita indah khabar dari rupa.kata jer ada penyu.semua mat salleh tertanye2.”where is the penyu???”.haa aku ni mula lah nak merepek.well.korang pk lah aper aku mencarut ni k.betol lah kan.
Haha.then lepas kitorang shopping kat  psar payang lepak jap kat pondok kayu bazaar warisan.cantik.tempat tuh baru ukak.ada escalator lg.lif pun ada,padahal dua tingkat jer.mengada.nak tunjuk high class lah tuh.ala2 KL gitu.ni lah cikit pic kitorang meronngeng kat sana.